Ekcem-Majasil


Ekcem je vrlo često kožno oboljenje. Javlja se kod preosetljivih osoba koje na ovaj način reaguju na uticaj različitih spoljnih činilaca.Procena je da oko 3-5% dece u svetu u uzrastu između šest meseci i deset godina obolelo od ove bolesti. Ova bolest je nešto učestalija kod muškaraca, ali nasledni faktori takodje igraju veliku ulogu u nastanku bolesti. Primećeno je da poslednjih godina broj obolelih raste, pogotovo u razvijenim zemljama zbog povećanih zagađenja. Uticaj hrane na pojavu ekcema je još uvek nejasan, ali se smatra da preosetljivost na nju može dovesti do pogoršanja. Takođe i stres je jedan od faktora rizika. Do spontanog povlačenja može doći u toku detinjstva, mada se u određenom procentu promene održavaju i u odraslom dobu. Kod takvih osoba koža je do kraja života suva i osetljiva.

Glavni simptom i znak bolesti su svrab i suva koža. Prve promene obično nastaju na licu, čelu i poglavini, a zatim na vratu, trupu i na spoljnim stranama ekstremiteta. Prvo se primeti crvenilo a zatim se javi svrab. Kao posledica upornog češanja uz zapaljenje se javljaju plikčići, gnojna oštećenja,vlaženje,kraste i prskotine. Kasnije se promene sele na pregibe laktova, kolena i bočne strane vrata.

kako izleciti psorijazu

facebook twittergoogleplus

 

PRIRODNO 100%

 

melem protiv psorijaze

O melemu

Melem je na bazi meda sa kombinacijom lekovitih trava ubranih na padinama Kopaonika. Mnogi su dolazili iz Slovenije,Hrvatske i Madjarske čuvši za ovaj melem i njegovu lekovitost.

 

 

PORUČITE:

 

Za sve informacije o porudžbini i načinu upotrebe, možete nas kontaktirati:

 

018/561-768

064/38 59 589

ekcempsorijaza@gmail.com

lek-protiv-majasila